Самолетни Билети София

блог

Френската кулинарна атракция

on January 28, 2015

Ако сте уважаващ себе си турист, който се стреми към това да види максимално от добре подбраната комбинация от забележителности в даден град, не бихте посмели да пропуснете едно от най-заслужаващите си културни атракции. Това е да опитате от сетивното преживяване на красота, стил и неповторима палитра от деликатни вкусове, каквито се съчетават във френската кухня. Сам по себе си това е един чудесен подарък, освен екскурзията и самолетните билети, които ще си подарите, идвайки тук. Френските специалитети са добре познати на мнозина, идващи на посещение в страната туристи. Малцина обаче са запознати с факта, че някои от ястията водят традициите си векове назад. Говорим за Средновековието и дори по-назад в историята на страната.

Френската кулинарна атракция

Кулинарните традиции в миналото на Франция

В славното минало на страната ни е добре известно, че една от традициите на тази богата страна, е била френския двор и краля да си осигуряват редовни и знатни угощения от най-завиден блясък. Пикантни и изискани шедьоври, както и много лукс и пищност са отличителните черти, с които се характеризирал френският двор. Като започнем от пищните бижута и костюми, придворните, балните зали и дългите маси, на които присъствали най-невероятни по стил и украса блюда, няма защо днес да ни удивлява, че част от тази класа е останала, превърнала се в традиция, която французите с лекота спазват. Става дума за начинът, по който се консумира дадена храна или напитка. Не е важно количеството, а качеството и удоволствието, което консумиращия извлича от този галантен процес на изящество и флирт с ястията, поднесени по също толкова изискан начин. Просто да Ви се прииска да заминете за Франция. И то веднага! Разбираемо е. ето още малко щипка финес към идеите за задоволство, което може да опитате, още от момента, в който се озовете в някой от прекрасните френски ресторанти с лукс и стил.

Грациозност без никакви вреди

Може би си мислите, че за да е нещо вкусно и така изящно, та да доставя истинска наслада, то трябва непременно да е и не толкова полезно за организма. Не сте съвсем в целта. Французите са намерили начин да съчетват вкусове и да постигат чудеса в кулинарията без това да вреди на телата. Обикновено съчетават основните си ястия с плато от зеленчуци, а комбинацията на храната с френското вино, помага идеално за храносмилането, така че не се налага да има проблеми от здравословен характер или пък да се страда от затлъстяване.


X